Tuin & Pluktuin

De tuin van Flower my day

Naast de bloemen en aankleding die ik voor evenementen verzorg ben ik voor een groot deel van het jaar te vinden in de tuin. En als ik er niet in werk maak ik er plannen voor.

De tuin van ongeveer 8000 m2 is opgedeeld in verschillende delen. Rondom de verbouwde boerderij bevinden zich een boomgaard en aangrenzend een bosje dat in het voorjaar vol staat met stinzenbolletjes. Hierlangs staat het ‘rozen hek’ die in het seizoen uitbundig bloeit samen met de clematissen. Aan de andere kant van de boerderij bevindt zich een deel met plantvakken in cottagestijl, weelderige borders met vaste planten en 1-jarigen en een kruiden- en groententuintje.

© photos : www.renevanderhulst.nl

Wat verder in de tuin ligt een zwemvijver omringd door borders vol heesters waaruit ik met regelmaat pluk voor de natuurlijke boeketten die ik op bestelling  voor evenementen maak. Een wilde bloemenveld waarin je klaprozen, korenbloemen en andere akkerflora vindt. Een feest voor de bijen, vlinders en andere bestuivers.

En tot slot de pluktuin met de planten kas. In de pluktuin, die open is voor gasten, knip je naar hartenlust in de maanden juni tot en met begin oktober de mooiste en kleurrijkste bloemen. Elk jaar probeer ik weer nieuwe soorten te kweken en doordat ik nu een kas heb kan ik het seizoen wat verlengen en al eerder beginnen met zaaien. Ik gebruik geen bestrijdingsmiddelen dus wat je knipt is puur natuur.

Je kijkt uit op de weilanden met aangrenzend het natuurgebied Moergestels Broek. Een uniek gebied met veel weidevogels.

Tuinopenstelling

Op afspraak kun je de tuin met een groep (vanaf 6 personen) bezoeken in de periode mei tot en met september. De kosten bedragen € 5,- p.p inclusief koffie/thee en iets lekkers (zelfgemaakt) en een rondleiding door de tuin.

Ook een lunch onder het afdak van het tuinhuis of tussen de bloemen behoort tot de mogelijkheden (vanaf 6 personen). Wij serveren dan desgewenst soep, belegde broodjes, salade en koffie/thee, sap. Vanaf 25,- p.p.

Wil je meer informatie dan hoor ik het graag.

© photos : www.renevanderhulst.nl

Pluktuin

Ik organiseer in het plukseizoen (juni - begin oktober) ongeveer eens in de 14 dagen een plukdag. Vaak is dat de woensdag of de vrijdag. Die dag zet ik de tuinpoort open en kun je komen plukken in de pluktuin.

Er liggen scharen en je kunt kiezen tussen een klein emmertje (€ 12,50) en een grote emmer (€ 17,50). Die pluk je vol en dan reken je af en krijg je de ingepakte bloemen mee naar huis. Deze prijzen zijn inclusief koffie/thee en wat zelfgemaakt lekkers.

© photos : www.renevanderhulst.nl

Waarom ben je niet vaker open zul je denken.
Ik wil er graag echt een uitstapje voor jullie van maken en op 1 dag heb je dan ook meteen een hele groep mensen binnen. Ik weet dat er op die dag dan ook voldoende te plukken valt. Daarna krijgt de tuin weer even rust om te groeien tot het volgende pluk event. Ook kan ik een klein beetje sturen op het weer. Plukken in de regen kan ook maar is lang zo leuk niet!

Ik maak de open plukdagen altijd bekend op social media.

   

Aan tafel tussen de bloemen

Als het weer en de coronaregels het toelaten gaan we dit jaar aanschuiftafels organiseren. Stel je eens voor, een mooie zomerdag, lange mooi gedekte tafels, vrolijke gasten en een heerlijke maaltijd met producten uit de tuin. Dit alles omgeven door bloemen en groen.

Een sprookje toch?

Om dit te organiseren is een langgekoesterde wens.
Hopelijk komt deze dit jaar uit!

© photo : www.renevanderhulst.nl

© photo : www.renevanderhulst.nl

 Tuin lente 2020

© photos : www.renevanderhulst.nl

© photos : www.renevanderhulst.nl

 Pluktuin en bloemenveld

© photos : www.renevanderhulst.nl

 Uit de Pluktuin